Nordagust – In The Mist Of Morning

Nordagust - In The Mist Of MorningSommige dingen trek ik heel slecht. Een daarvan is symfonische metal. Heel vruuuger pestten we altijd mennekes als Henkie die beweerde dat ie later zou uitgroeien tot een van de allerbeste gitaristen en wist dat ie met een mix van Efteling-metal, heidense gebruiken en clichébeelden van mannen met krullende manen in wijde gewaden op een fjordrots bij het ochtendgloren heel Japan aan zijn voeten zou krijgen. Ja hoor Henkie, zorg er nou eerst maar voor dat je een voldoende haalt voor je proefwerk de Middeleeuwen.Enfin, Henkie heeft met Elegy weliswaar niet Japan maar heel MaleisiÎ aan zijn voeten en bewezen dat er wel degelijk toekomst is voor muzikanten die een NTI-Stef Meerder-orgelcursus hebben gevolgd. Het Noorse Nordagust (de geest van de noorderwind) gooit symfonische rock, progrock en Middeleeuwse Keltische folk op een hoop en neemt je mee in landschap van laaghangende mist, fjorden en elfenbanken. Dat doet de band wonderwel zeer goed met reverb-gitaarpartijen die akelig technisch in elkaar steken. Nordagust trekt sowieso hele orkestratiebakken open. Violen, mellotron, hoorngeschal tot zelfs voltallige kerkkoren worden ingezet om de mist op deze cd te klaren. Tot zover het epische en meeslepende karakter van In The Mist Of Morning, een in het genre perfect album. Ik heb geen zin om trollen, kobolts en ander Eftelingspul in mijn vrije weekend in mijn huis toe te laten. Dat geeft zo’n troep allemaal.


mij=Karisma/PHD/Bertus

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven