The Get Up Kids – There Are Rules

The Get Up Kids - There Are RulesIk weet het niet zo goed met There Are Rules. Ik begrijp dat Matt Pryor van The Get Up Kids zeven jaar lang niet geweten heeft wat hij moest doen. Ik kan me voorstellen dat hij zich enorm afkeerde van een emo-genre waar hij absoluut geen deel van wilde uitmaken. Ik kan me ook voorstellen dat hij ervan baalde dat hij bandwagon-jumpers zag weglopen met het grote geld terwijl hij met The Get Up Kids toch echt een initiator was en zodoende nog een ‘claim to fame’ wil neerleggen. Pryor heeft na zeven jaar de band opnieuw bij elkaar geroepen en is op zoek gegaan naar vervolgstappen. Die vond hij in de post-rock van Trans Am en new wave van de jaren tachtig onder aanvoering van Devo. Voor The Get Up Kids had ik zo gehoopt op een verlengde van The Anniversary, Koufax en Superdrag, eventueel aangevuld met het gemak en de simpelheid van The Cure. Wat ik nu vooral hoor is een half-geslaagde poging om met behulp van elektronica te komen tot pure liedjes. Natuurlijk heeft The Get Up Kids aardig in het snotje hoe je goede liedjes schrijft. De keuze van het instrumentarium is alleen leidend geweest en daarmee is de eenvoud verdwenen. Een teveel aan noise, gepiep, gebliep en geknars draagt niet bij aan het transparante, luchtige karakter van een band die o zo graag populair wil zijn en massale aandacht wil. Helemaal niet in een tijd dat singer-songwriters de kunst van het weglaten volledig hebben begrepen. Zonde.


mij=Quality Hill/Bertus

6 Comments

 1. Paul

  Jammer dat de schrijver van deze recensie kennelijk met verkeerde verwachtingen is begonnen met het luisteren naar dit album. Hoezo The Anniversary, Koufax en Superdrag?
  Dit album is wat mij betreft geen directe pleaser, maar iets waar je een tijdje aan moet wennen. Vraag aan de rescencent; heb je de tijd genomen? Graag een eerlijk antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Paul Hartog

 2. Paul: ik heb de recensie dan wel niet geschreven, maar we doen dit allemaal voor ons plezier én serieus. Bovendien zitten er tal van andere schrijvers die er op een mailinglist vooraf ook wat over mogen roepen. Dat wil niet zeggen dat we met z’n allen beslissen hoe de recensie uitpakt, maar echt, als er onzin wordt verkocht dat is er echt wel iemand die er iets van zegt. Je zegt het in het begin al: misschien is René met verkeerde verwachtingen begonnen, dat kan. Ik weet dat het mij wel eens is gebeurd. Om dan meteen in twijfel te trekken dat René niet naar eer en geweten gerecenseerd zou hebben vind ik eerlijk gezegd nogal flauw en afdoen aan je initiële reactie.

 3. Paul

  Hallo Prikkie,
  Ik stel slechts de vraag of de rescencent (René, begrijp ik) de tijd genomen op er even op te ‘kauwen’. Nou ja, ik hoor het wel…(of niet natuurlijk).
  Andermaal een vriendelijke groet,
  Paul
  Ik ben nl. ook een enthousiast muziekliefhebber en iedereen heeft zijn eigen voorkeur

 4. Jammer dat de schrijver van deze recensie kennelijk met verkeerde verwachtingen is begonnen met het luisteren naar dit album. Hoezo The Anniversary, Koufax en Superdrag?
  Dit album is wat mij betreft geen directe pleaser, maar iets waar je een tijdje aan moet wennen. Vraag aan de rescencent; heb je de tijd genomen? Graag een eerlijk antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Paul Hartog
  Paul: ik heb de recensie dan wel niet geschreven, maar we doen dit allemaal voor ons plezier én serieus. Bovendien zitten er tal van andere schrijvers die er op een mailinglist vooraf ook wat over mogen roepen. Dat wil niet zeggen dat we met z’n allen beslissen hoe de recensie uitpakt, maar echt, als er onzin wordt verkocht dat is er echt wel iemand die er iets van zegt. Je zegt het in het begin al: misschien is René met verkeerde verwachtingen begonnen, dat kan. Ik weet dat het mij wel eens is gebeurd. Om dan meteen in twijfel te trekken dat René niet naar eer en geweten gerecenseerd zou hebben vind ik eerlijk gezegd nogal flauw en afdoen aan je initiële reactie.
  Hallo Prikkie,
  Ik stel slechts de vraag of de rescencent (René, begrijp ik) de tijd genomen op er even op te ‘kauwen’. Nou ja, ik hoor het wel…(of niet natuurlijk).
  Andermaal een vriendelijke groet,
  Paul
  Ik ben nl. ook een enthousiast muziekliefhebber en iedereen heeft zijn eigen voorkeur
  Paul, met “graag een eerlijk antwoord” leg je al een behoorlijke hypotheek op het antwoord. Ik zal er dan maar vanuit gaan dat dat niet de bedoeling was.
  De naam van de recensent vind je overigens onder de recensie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top