Miami Horror – Illumination

Miami Horror - IlluminationDe release van Illumination lijkt wel compleet verdronken in de overload aan nieuwe muziek van de afgelopen maand. En dat na alle bloghype die Miami Horror eerder ten deel viel! Critici zouden zeggen dat dat komt omdat er nou niet echt veel nieuws gebeurt op deze debuutplaat van Miami Horror. Dit eenmansproject van Benjamin Plant (live speelt hij met drie gastmuzikanten) zou een Cut Copy-doordrukje zijn, wat natuurlijk wel erg flauw is om te zeggen omdat Plant toevallig enkel ook uit Melbourne komt. Ze zeggen ook dat Miami Horror sinds 2007 talloze remixes en mixen gemaakt heeft die qua geluid niet veel afwijken en Plant daar dus wellicht beter bij had kunnen blijven (een vaker voorkomend euvel bij veelgevraagde remixers). Maar dat waren dus toevallig wel de beste remixes voor uitstekende acts als The Presets, de Midnight Juggernauts, Datarock en Tegan en Sara, die allemaal zelf ook wel wat meer aandacht op de radio hadden mogen krijgen in Nederland. Dat “Make You Mine” van de Bravado EP (ander clipje hier) niet op dit album staat omdat die track zelf al origineler werd geremixt door Fred Falke vergeten we ook maar even. File Under recenseert nou eenmaal albums, en het is wel een beetje sneu als ik eerder zo genoten heb van allerlei remixes en EP’s terwijl ruim de helft van dit officiële debuutalbum volkomen langs me heen glijdt. De hoogtepunten van Illumination zijn wat mij betreft het Röyksopp-achtige “Grand Illusion”, afsluiter “Ultraviolet” en de Bastian-achtige single “Holidays”, en die raad ik je wel oprecht aan.


mij=EMI

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven