Miss Molly & Me – Rewind and Say Hello

Miss-Molly-Me_Rewind.jpgHet hoesje belooft niet veel goeds: een stijlvolle foto van een jongen en een meisje geleund tegen een muur, twee meter ruimte tussen hen in en iets van elkaar wegkijkend. Er ligt een zweem geel over de afbeelding, maar de meeste schade wordt toegebracht door de belettering: zware schreefloze letters die liefdeloos over de hoes gedrukt staan. Het beste wat je er over kunt zeggen is dat het retro is: terugverwijzend naar platenhoezen uit de jaren tachtig. Maar de tien liedjes op Rewind and Say Hello hebben niets te maken met die periode. Tijdloos, dat is een betere omschrijving. Het duo Marlijn Weerdenburg en Helge Slikker. alias Miss Molly & Me, maken lichtjes naar country en folk klinkende popliedjes. Vakkundig, ietwat theatraal (hun beider achtergrond) en minimaal gearrangeerd. Twee stemmen (die – enige muzikale punt van kritiek – niet altijd even soepel om elkaar heen draaien), gitaar – meestal akoestisch – en basale percussie. Een setting voor huiskamerconcerten of intieme optredens op kleine festival voor singer/songwriters. Waarbij opvalt hoe sommige liedjes (“In The Line of Fire”, “Before A New Day Starts”,”I’m Over II (Era of the New Heart)” klinken alsof ik ze al eerder hoorde. Een paar keer keek ik vergeefs bij de liner-notes of anderen meegeschreven hadden aan de liedjes. Maar nee, All songs written by Helge Slikker. Bijzonder goede liedjessmid.


mij=Eigen beheer

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven