Motel Mozaïque 2011 – Voorpret

We kunnen bijna al spreken van een nieuw fenomeen in het Nederlandse festivalland: hoe beroerder de site, hoe beter het festival. Alleen Motel Mozaïque breekt met deze trend. De site is redelijk navigeerbaar en het festival uitstekend, met zeker dit jaar een erg sterk programma.
De blokkenschema’s zijn gepubliceerd dus het gepuzzel is weer begonnen. Er is online al flink gemopperd over het schema, vooral omdat een aantal publiekslievelingen tegelijk geprogrammeerd staan. Zo staat op vrijdagavond Dan Deacon (gedeeltelijk) tegenover James Blake en op zaterdag Belle & Sebastian tegenover Villagers.
Villagers


mij=Door Blink.
Verder valt het op zich wel mee met de overlap en is er inmiddels redelijk goed een wandelroute uit te stippelen. We beginnen op vrijdagavond bij de Japanse singer-songwriter Shugo Tokumaru, want Alamo Race Track zien we nog wel eens in een ander zaaltje in Nederland. Bovendien stonden ze afgelopen week behoorlijk vals te zingen bij De Wereld Draait Door.
Vervolgens zal het dringen worden bij de Schouwburg voor Agnes Obel, net als eerder dit jaar op Eurosonic. Als Obel tegenvalt of te saai is, wordt het rennen naar het optreden van de Texaanse baardmans Josh T. Pearson. Dan wordt het kiezen tussen de gekte van Wu Lyf of de rust van James Vincent Mc Morrow. Waarschijnlijk wordt het Wu Lyf en hopelijk is het er lekker rustig omdat iedereen bij de űberhippe James Blake in de Schouwburg zit.
Agnes Obel
Even later is er opnieuw de kans om Dan Deacon te zien en dat is een kans die ik zelfs voor de geweldige singer-songwriter Alexi Murdoch niet laat schieten. Hopelijk lukt het vervolgens nog een stukje Pien Feith mee te pikken, maar de afsluiter van de vrijdagavond wordt wat mij betreft toch echt wel de Zweedse Lykke Li. Heel erg benieuwd naar de nummers van haar laatste album Wounded Rhymes in de Grote Schouwburgzaal.
Lykke Li
De grote gemiste kansen op vrijdagavond gaan waarschijnlijk worden: James Vincent Mc Morrow, Blues Brother Castro.
Op zaterdag trappen we af met de experimentele folkpop van Zoey Van Goey en gaan halverwege op weg naar Dum Dum Girls, die onlangs een nummer van The Smiths coverden en deze week zelfs met Mike Joyce himself de studio indoken! Misschien lukt het nog om een stukje Eklin mee te pakken, maar daarna is het toch echt tijd voor Villagers. Ben benieuwd of ze het prachtige optreden op Lowlands vorig jaar kunnen evenaren. Belle & Sebastian sla ik maar even over vanwege te huppelig en waarschijnlijk te druk.
Dum Dum Girls
Vervolgens de twee acts waar ik het meeste naar uitkijk dit jaar: Grant Hart (ex-Hüsker Dü en ex-Nova Mob en nu solo) en The Coral, beiden in de Schouwburg. Als afsluiter van de avond in de kleine zaal van de Schouwburg heeft Grant Hart dan inmiddels het podium vrijgemaakt voor Matthew Adam Hart van het voor de voor mij volstrekt onbekende Canadese synthpop-band The Russian Futurists.
De grote gemiste kansen op zaterdagavond gaan waarschijnlijk worden: Josh Ritter, Trophy Wife, Architecture in Helsinki.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top