The Elected – Bury Me In My Rings

The Elected - Bury Me In My RingsDat Blake Sennett pakkende popsongs kan maken bewijst hij al jaren als lid van de band Rilo Kiley. Deze band grossiert in pakkende popliedjes die zo aanstekelijk zijn dat ze in je hoofd blijven zitten. Bury Me In My Rings is de derde cd van Sennetts eigen bandje The Elected. Ook op deze cd staan goed in elkaar zittende popliedjes die een relaxte en zomerse sfeer uitstralen. Maar ik ben nog niet op de helft van de cd wanneer ik al heel erg begin te gapen. Sennett zingt zó zoetgevooisd en loom dat bij mij de verveling heel snel toeslaat. Door zijn wat hoge stemgeluid moet ik af en toe onwillekeurig denken aan de wat kitscherige liedjes van The Scissor Sisters en Mika. Slechts twee keer word ik wakker en leef even op. Bij “Jailbird”, een mooi, kaal liedje met akoestische gitaar, en bij “Who Are You” waarin Sennett, compleet met strijkers, op zoek gaat naar de vrouw die hem gelukkig gaat maken. Het helpt dat in deze twee songs Sennetts stem wat omlaag gaat waardoor het geheel meteen een stuk minder saai en flauw klinkt. Voor een goede popplaat luister ik liever naar Rilo Kiley want daar zingt Jenny Lewis die me met haar mooie en heldere stem wel bij de les houdt. Twee goede songs van de twaalf op Bury Me In My Rings is echt te weinig en ik vrees dat ik The Elected vrij snel na het tikken van deze recensie vergeten zal zijn.


mij=Vagrant / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven