Genticorum – Nagez Rameurs

genticorum-nagez_rameurs.jpg´Nous reconnaissons l´appui financier du gouvernement du Canada par l´entremise du ministère du Patrimoine canadien´. Kom daar maar eens mee in ons land waar subsidie steeds meer een vies woord aan het worden is. Het trio Genticorum komt dus uit Canada en om preciezer te zijn uit Québec. De stad waar de officiële taal Frans is, en waar er kennelijk een connectie is met de Celtic wereld. Waar de term folk nog wel eens misbruikt wordt in een popmuziekverbastering, speelt Genticorum de traditionele folk. Folk die ik meer in Ierland zou verwachten met fluit, viool, gitaar en vocale ondersteuning. In plaats van Gaellic is hier de voertaal Frans. Nagez Rameurs is hun derde schijf. Het bevat bewerkingen van zogeheten traditionals, en songs van violist/zanger Pascal Gemme die ook voor de productie tekende. Ze vloeien moeiteloos in elkaar over. Het fijne aan deze schijf is dat de opnames klinken alsof ze live ingespeeld zijn. Een beetje het gevoel alsof ik een Ierse pub binnenwandel en me laat verrassen door de cultuur. Genticorum komt echter niet uit Ierland, maar uit Canada waar ik nog nooit ben geweest. Canada en Quebec gaan in ieder geval op het ´to see´-lijstje en Genticorum als ze in de buurt zijn. Cheers!


mij=Weatherbox / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven