Hanggai – He Who Travels Far

Hanggai_-_He_who_travels_far.jpgModerne tijden, ik ben er maar wat blij mee. Vooral met dat internet, dat gaat nog eens heel groot worden! Mede door het internet stroomt bij wijze van spreken, met een druk op de knop de meest exotische muziek je woonkamer binnen. Of waar je computer dan ook staat. En ik vind het prachtig. De eerste keer dat ik geconfronteerd werd met Mongoolse keelklanken was in de vorige eeuw. Een vriend was in Tibet geweest en had een cd meegenomen met door monniken gezongen rituele liederen. Ik was gelijk gegrepen. Maar er was nauwelijks aan te komen hier. Wat later druppelden gelukkig bands als Yat-kha en dus nu Hanggai binnen. En nog steeds blijf ik gegrepen door de zang. Maar ik houd wel van drones. Hanggai is zelf ook van de moderne tijden, want zij combineren de keelzang met moderne muzikale invloeden. En klinkt daarmee iets minder exotisch, maar niet minder goed. Muzikaal heeft het wel wat weg van de americana van Woven Hand, maar de zang geeft het net dat extra sausje. En de Chinese referenties, die zo her en der opduiken. De band stond al op Lowlands en staat binnenkort op Vlieland, in het bos. Een aanrader voor eenieder wiens Americana wel wat exotischer mag


mij=World Connection

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven