Husky Rescue – Ship Of Light

husky_rescue-ship_of_light.jpgZomervakantie 2011 is er een met een grijze lucht en een leven binnen. Daar zit ik dan: op de bank verdiept in een boek. Een thriller. Uiteraard staat er muziek op, in dit geval Ship Of Light van Husky Rescue. Deze Finse band bracht hun derde cd (ik tel een album met mixes maar even niet mee) al in 2010 uit, maar er is nu een speciale editie. Waarom? Misschien om ons nogmaals attent te maken op ze? Wat ik wel weet is dat de muziek totaal niet past bij het boek dat ik lees. De muziek laat mij zweven boven een uitgestrekte woest landschap met onder mij veel bos en meren. Ik word gedragen door keyboardklanken. De gitaren laten mij buitelingen maken, maar de zangeres trekt me weer omhoog. Husky Rescue klinkt anders dan zoveel andere bandjes, maar zonder een opvallende plaats op te eisen. De bonus-cd is een instrumentale versie van de officiële schijf plus een vijftal bonustracks. Qua instrumentale versies zou ik bijna denken dat iemand iets lelijks gezegd heeft over de stem van Reeta-Leena Korhola, hetgeen niet terecht is trouwens. Overbodige actie dus deze tracks. Wel de moeite waard zijn nog vijf andere nummers, die overigens qua tijdsduur beter aan de eerste cd toegevoegd hadden kunnen worden. Ach ja, laat mij ook even zeuren, maar dat neemt niet weg dat Ship Of Light een aangename trip was.


mij=Catskills / Bertus

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven