The Hillbilly Moon Explosion – Buy Beg Or Steal

The Hillbilly Moon Explosion - Buy Beg Or StealRetro is in. Zo scoort Caro Emerald bijvoorbeeld aardig in het buitenland met haar op de jaren ’50 films geïnspireerde muziek en is de televisieserie Mad Men over de reclamewereld en wrange gezinssituaties aan het eind van jaren ’50 ook mateloos populair. Zwitserland zal zich ook van succes verzekerd hebben gezien toen ze The Hillbilly Moon Explosion naar het Eurovisie Songfestival wilden sturen. De band bedankte voor de eer en dat siert ze. The Hillbilly Moon Explosion is geen hippe band maar maakt authentieke rockabilly. Thuisbasis is Zürich maar alleen drummer Luke Weyermann en de van oorsprong Italiaanse zangeres Emanuela Hutter hebben het Zwitserse paspoort. Bassist en zanger Oliver Baroni en gitarist Duncan James komen uit Groot-Brittannië. Emanuela Hutter zingt de meeste nummers met heldere en zoete stem die het goed doet in de uptemponummers en lekker loom en jazzy is in de wat rustigere nummers. Bassist Oliver Baroni’s donkere stem past prima bij de galmende gitaren. Leuk is het duet “My Love For Evermore” wat Hutter zingt met Sparky van psychobillyband Demented Are Go. Het contrast tussen haar lieve stem en zijn krakerige keel levert een song op met een spookachtige sfeer. De rockabillyversie van Orchestral Manoevres In The Darks “Enola Gay” is leuk maar niet echt origineel, The Treble Spankers deden dat jaren geleden ook al. Desondanks is Buy Beg Or Steal een afwisselend album waarop The Hillbilly Moon Explosion trouw blijft aan hun rockabilly-idealen. Ze zou best wel eens een graantje mee kunnen pikken van de retrorage. Het is ze gegund.


mij=Gold Top / Suburban

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven