Fionn Regan – 100 Acres Of Sycamore

Fionn Regan - 100 Acres Of SycamoreIerland en druilerig weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zou me niks verbazen als de gergelde regenval en het prachtige landschap van het land Ierse muzikanten inspireert tot het maken van melancholische muziek. Hiervan word je vanzelf een beetje weemoedig, lijkt me. 100 Acres Of Sycamore is het derde album van de Ierse singer-songwriter Fionn Regan en ademt een en al melancholie. Op zijn mooie debuut The End Of History stonden prachtige akoestische liedjes, op de opvolger The Shadow Of An Empire gooide hij het compleet over een andere boeg door de akoestische gitaar te vervangen door de elektrische en een cd vol stevige rocksongs te maken. Die storm is op 100 Acres Of Sycamore weer gaan liggen. De songs zijn sober, de akoestische gitaar is terug en de piano is toegevoegd aan het instrumentarium. Regans stem is warm en heeft af en toe het mooie timbre wat Ryan Adams ook heeft. De mooi gearrangeerde strijkers maken van 100 Acres Of Sycamore geen standaard singer-songrwriterplaat maar geven het een extra gevoelige sfeer mee die uitstekend bij Regans stem past. Het leek alsof het weer zich vandaag aanpaste aan de muziek van Regan want hoewel het augustus is, was de zon in geen velden of wegen te bekennen wat een uitstekend decor bleek voor het beluisteren van deze plaat. Ooit was Damien Rice Ierlands grote belofte maar sinds het verschijnen van zijn tweede album 9 uit 2006 is (helaas) vrij weinig meer van hem vernomen. Fionn Regan kan met 100 Acres Of Sycamore die rol van hem overnemen en heeft er, en passant nog voor het seizoen begonnen, is de eerste herfstplaat van 2011 mee gemaakt.


mij=Heavenly / V2

2 reacties

 1. Danny

  Wat betreft meneer Rice: Check het album van Melanie Laurent
  http://www.fileunder.nl/archives/2011/05/melanie_laurent_en_tattendant.php
  ik vind het ook een mooie plaat, maar de opvolger van Damien Rice? trouwens, Rice komt er volgens mij ook weer aan met een nieuwe plaat, al weet je bij hem nooit hoe lang dat gaat duren. maar ik heb hem zeker nog niet afgeschreven.
  Ik heb Damien Rice zeker niet afgeschreven maar zo lang hij niet of nauwelijks wat nieuws uitbrengt ben ik blij dat Fionn Regan ondertussen met zo’n mooie plaat komt. Dat bedoelde ik. 😉
  Damien heeft onlangs One van U2 gecoverd voor het Achtung Baby tribute album van Q magazine: http://www.soulculture.co.uk/blogs/damien-rice-covers-one-for-q-magazines-u2-tribute-album-new-music/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven