Jester At Work – Lo-Fi Back To Tape

Jester-at-Work_Lo-fi-Back-to-Work.jpgAchter de ietwat stupide naam Jester At Work gaat Antonio Vitale schuil, een Italiaan die zijn liedjes zo simpel mogelijk probeert te houden. Akoestische gitaar, stem, een mondharmonica, wat uit de losse pols ingespeelde percussie en dat is het dan. Oh ja, zoals de titel van dit album al laat zien, niet in een mooie studio opgenomen, maar thuis of in zijn oefenhok, zo basaal mogelijk. Afgaande op de foto’s in het het hoesje is Lo-Fi, Back To Tape opgenomen op een oude viersporenrecorder, een Fostex. Vitale houdt er een donkere stem op na, een bariton die zo te horen ietwat is aangetast door het leven. Maar het vak van liedjesschrijver beheerst hij en hoewel het niet allemaal even origineel is, weet Antonio een mooie mix van folk, country en andere tijdloze genres bij elkaar te brengen. Dit is het soort album dat op het eerste gehoor niet veel teweeg brengt – al is het maar omdat elk nummer in ongeveer hetzelfde tempo gespeeld wordt – , maar een paar verslavende momenten kent (met “Sphinx”, “I’m On Fire” en “Not Far From Here” als hoogtepunten). In 2008 al uitgebracht in Italië en sindsdien lijkt deze plaat langzaam maar zeker overal op te duiken.


Mij=Twelve/Import

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven