The Hype – Have You Heard The Hype?

the_hype-have_you_heard_the_hype.jPGHave You Heard The Hype? Ja, dus. Opener “Do You Know” is veel gedraaid op 3FM (de band was er Serious Talent) en aangezien deze zender als muzikaal behang op mijn werk fungeert, ken ik dit liedje. Al wist ik niet dat dit nummer van The Hype was. Het is typisch zo´n nummer dat past in onze traditie van de Racoons, Moke´s en de Go Back To The Zoo´s. De wereld buiten ons land zit er (waarschijnlijk) niet op te wachten, maar hier slaat het ongetwijfeld aan. The Hype komt uit Haarlem en de vier gasten – laat ik dit woord ook eens gebruiken – weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Zo is er inspiratie gevonden in The Beatles (“Swan Song (Bye Bye)”), Oasis (“What Do You Say”, hun nieuwe single) en David Bowie (“Bowie”, opmerkelijk voor hun leeftijd). Het album lijkt mij bol te staan van de singlekandidaten en als ze het goed aanpakken dan moet The Hype over een jaar toch op de grote Nederlandse podia kunnen staan. Misschien wel handig om ergens een reclametune te scoren, maar ook dat lijkt me geen probleem met zoveel uptempo en vrolijk makende liedjes. Eventueel via de – overbodige – cover van Manfred Manns (en Bob Dylans) “Mighty Quinn”. Next Big Dutch Thing, wat ik je brom.


mij=Talpa Music / CNR

7 reacties

 1. Petra

  Een fantastisch album!!! Een echte aanrader! Heerlijke, vrolijke uptempo nummers afgewisseld met oorstrelende ballads, zoals bijvoorbeeld Mary. Wat een juweeltje!! Lijken op het eerste gehoor soms simpele, eenvoudige popliedjes, maar als je een paar keer goed geluisterd hebt ontdek je de diepere “lagen”.

 2. Ik heb ‘t album nog niet gehoord, maar heb alleen een ‘zeurpuntje’ over de recensietekst. Er is nl. sprake van “Mighty Queen” waar “Mighty Quinn” bedoeld wordt. En alhoewel het vooral bekend is van Manfred Mann, is het toch echt een nummer van Bob Dylan…

 3. Fantastisch album, wat een verrassing deze jongens!
  Een fantastisch album!!! Een echte aanrader! Heerlijke, vrolijke uptempo nummers afgewisseld met oorstrelende ballads, zoals bijvoorbeeld Mary. Wat een juweeltje!! Lijken op het eerste gehoor soms simpele, eenvoudige popliedjes, maar als je een paar keer goed geluisterd hebt ontdek je de diepere “lagen”.
  Ik heb ‘t album nog niet gehoord, maar heb alleen een ‘zeurpuntje’ over de recensietekst. Er is nl. sprake van “Mighty Queen” waar “Mighty Quinn” bedoeld wordt. En alhoewel het vooral bekend is van Manfred Mann, is het toch echt een nummer van Bob Dylan…
  Dank voor de correctie, Herman. Ik heb ‘t aangepast. En maak je geen zorgen, wij zijn allemaal muziekneuroten die het wel degelijk correct willen hebben… 😉
  Jemig, heb ik nou net niet dat album van Dylan in huis. Het nummer heet overigens Quinn the Eskimo (Mighty Quinn). Dank voor de opmerking, zo leer ik nog eens wat. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven