Gotye – Making Mirrors

Gotye - Making MirrorsBij het horen van de single “Somebody That I Used To Know” die door de mij onbekende Gotye uitgebracht werd, dacht ik dat er een gastrol was voor Sting. Bij het zien van de bijbehorende clip stelde ik dit bij naar dit is de zoon van Sting. Slimme jongen ben ik, en dat zonder maar iets van Gotye te weten. Ik zat er echter totaal naast, want achter Gotye zit Wouter de Backer, geboren in België en nu woonachtig in Australië. Gotye weet deskundig te meanderen tussen experiment en commercie. Dit doet de multi-instrumentalist o.a. door de inzet van elektronica. Waar ik hier vaak kriebels van krijg, zet hij dit echter nuttig in. De single is overigens niet maatgevend voor het hele album, Gotye tapt uit veel vaatjes. De eerste nummers van het album liggen nog wel in de lijn van de single, maar verderop volgt er meer experiment met invloeden uit de dub en soul. Evenknieën kun je zoeken van Peter Gabriel tot Beck. Twaalf tracks telt dit derde album van Gotye, en het gaat ongetwijfeld zijn doorbraak worden in Europa. Making Mirrors heeft mij ook te pakken, ik krijg er een goed humeur van en de liedjes gaan niet meer uit mijn hoofd. Got ye, inderdaad.


mij=Eleven / V2

4 reacties

  1. Stonehead

    Leuke plaat, inderdaad, al is – net als op zijn eerste plaat Like Drawing Blood – de fantastische single (3voor12 single van het jaar?) wel echt leuker dan de rest van het plaatwerk. Ik denk dat “I Feel Better” van dit album ook nog wel een single zou kunnen worden.
    Wouter noemt zichzelf in de credits van die eerste plaat nog Walter. Volgens een LiveXS-interview komt de naam Gotye van een verbastering van Gaultier, de Franse versie van Walter.

  2. Stonehead

    Leuke plaat, inderdaad, al is – net als op zijn eerste plaat Like Drawing Blood – de fantastische single (3voor12 single van het jaar?) wel echt leuker dan de rest van het plaatwerk. Ik denk dat “I Feel Better” van dit album ook nog wel een single zou kunnen worden.
    Wouter noemt zichzelf in de credits van die eerste plaat nog Walter. Volgens een LiveXS-interview komt de naam Gotye van een verbastering van Gaultier, de Franse versie van Walter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven