Dry The River – Weights & Measures EP

Dry-The-River_Weighs-and-Measures-EP.jpgHoe zou dat gaan bij zo’n band? Dat alle leden credits krijgen voor de compositie snap ik nog wel, maar ook de teksten worden volgens het hoesje geschreven door zowel Peter Liddle, als door Scott Miller, Matthew Taylor, John Warren en William Harvey. Een fijn kringgesprek waarin ieder een regel voor zijn rekening neemt? Het zou zowaar nog passen ook bij de poppy folk-met-grote-gebaren waar Dry The River zo goed in is. Net als Mumford & Sons, inderdaad. Met dit verschil dat Dry The River zich nog moet bewijzen. De overigens fijne single ‘No Rest’ verwijst wel heel erg opzichtig naar de band van Marcus Mumford, maar hun EP Weights & Measures laat gelukkig ook een andere kant horen. De vier nummers zijn al begin dit jaar uitgekomen en met optredens op onder meer London Calling en Lowlands achter de rug zouden ze hier ook zomaar door kunnen breken.. Hoogtepunt van de vier tracks is ‘Bible Belt (Field Recording’), waar Dry The River laat horen haar klassiekers te kennen. De meer recente. (had ik Fleet Foxes al genoemd?), maar ook die uit voorbije decennia.


mij=RCA / Sony

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven