Paley & Francis – Paley & Francis

paley_and_francis-paley_and_francis.jpgPaleys volledige naam is Reid Paley. Hij is Amerikaan en was in de jaren tachtig voorman van post-punk-bluesband The Five. Dat zal weinigen doen opveren. Dat is waarschijnlijk anders bij die andere naam, Francis. Francis´ volledige naam is Charles Michael Kittridge Thompson IV, maar hij is beter bekend als Black Francis of Frank Black. Inderdaad, die van de Pixies. Terwijl wat mij betreft eigenlijk de vraag is of deze geweldige band ooit nog weer met een album met nieuwe nummers komt aanzetten, maakt Francis zich kennelijk druk om andere zaken. Zo was er dit jaar al een solo-album uit en nu dus de samenwerking met Paley. Het is typisch zo´n album dat ze pas met het verstrijken van de jaren durven te maken. Een beetje country, beetje folk en een vreemd randje waar ze in hun jonge jaren patent op hadden, maar vooral net wat teveel belegen. Qua uitvoering is het niet anders: het is alsof ze inmiddels overgestapt zijn van een stoere motor naar een elektrische fiets. Een enkel liedje is nog wel te pruimen, maar een heel album is teveel van het goede. Snel vergeten dit album en weer teruggrijpen naar vroeger. Vroeger was het écht beter.


mij=Cooking Vinyl / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven