Transatlantic – More Never Is Enough / Neal Morse – Testimony 2 Live

Ik liep al een paar weken te schelden op Post NL (voorheen TNT). Pakketjes die van ver moeten komen doen er nogal eens een stuk langer over dan pakketjes die via een concurrent komen. En ik zat met smart te wachten op twee pre-ordered boxsets. Nog een mazzeltje dat ik alvast bestanden ter recensie binnenkreeg.
Transatlantic - More Never is EnoughVan Transatlantic bijvoorbeeld. Na een gelijksoortig pakket Whirld Tour 2010 is er nu More Never Is Enough. Uit dezelfde toer, dus dezelfde tracklisting, maar omdat Morse, Portnoy en kornuiten erg verguld waren met het optreden in Manchester, het laatste optreden uit de Whirld Tour 2010, werd besloten het alsnog uit te brengen. Feitelijk is er muzikaal weinig verschil met Whirld Tour 2010: vijf mannen die zich op technisch hoog niveau progger-dan-prog staan uit te leven en daarmee evenveel bewondering bij de een als afschuw bij de ander opwekken. Er was wel een probleempje: uitgerekend dit optreden was niet opgenomen. Laat dat nou net heel fijn uitpakken voor Nederlandse fans! De 2 dvd’s bevatten nu namelijk het waanzinnige concert dat ze gaven in 013 in Tilburg, inclusief de baspedaalsolo op 11 van Portnoy. Het laatste maakt onderdeel uit van de Stranger Jams, het gedeelte waar de band onder aanvoering van Mike Portnoy onverwachte geintjes uithaalt. Als je met een blik op Whirld Tour 2010 roept ‘ja, maar deze heb ik al’ kan ik je geen ongelijk geven. Maar als je net als ik in Tilburg was, zul je dat vast niet roepen.
Neal Morse - Testimony 2 Live In Los AngelesTegelijkertijd komt er nog zo’n 3cd/2dvd-pakket uit van Neal Morse‘s Testimony 2-tour. Het betreft een optreden in Los Angeles, dat wil zeggen met Portnoy op drums en Randy George op bas. Geen grotendeels Nederlandse band onder leiding van Collin Leijenaar dus, hoewel die band op So Many Roads ook excelleerde. Met Portnoy en George heb je hier echter wel de mannen die het studio-album ook mee opnamen. Als normale artiesten een compleet album spelen is het concert daarmee zo’n beetje voorbij, bij Morse en Portnoy ben je dan nog niet halverwege. Of beter gezegd, ben je al ruim halfweg, want het complete Testimony 2-album is de afsluiting van deze cd. Voor die tijd komen er onder andere songs voorbij als “Lifeline”, “The Separated Man”, “Sola Scriptura” en “Seeds Of Gold”, stuk voor stuk al songs waarbij na tien minuten het einde nog lang niet in zicht is. Zoals gebruikelijk worden de songs vrij getrouw aan het studio-equivalent uitgevoerd, waarbij Morse de laatste jaren zijn stem steeds beter onder controle lijkt te hebben. De meerwaarde ligt in de chemie op het podium, die zonneklaar is. Bij de extra’s op de dvd zitten een documentaire én beelden van het optreden van Spock’s Beard op High Voltage – zonder Nick D’Virgilio, die andere verplichtingen had, maar mét Neal Morse.
Nu zit ik dus met nóg meer smart te wachten op mijn boxsets. Met mijn excuses aan Post NL, want uit een mailtje van Radiant Records blijkt plots dat ze niet op 29 september, maar pas vorige week verzonden zijn. Het eerste mailtje was een foutje…


mij=Radiant Records

8 reacties

 1. Nieuwe Transatlantic in aantocht! 🙂
  Progressive-rock super-group Transatlantic, featuring Mike Portnoy, Neal Morse, Roine Stolt and Pete Trewavas will release their brand new fourth studio album ‘Kaleidoscope’ on the 27th January 2014 on InsideOut Music. The tracklisting for the forthcoming record is as follows and the beautiful artwork (see above) for the release have been revealed:
  1. INTO THE BLUE
  2. SHINE
  3. BLACK AS THE SKY
  4. BEYOND THE SUN
  5. KALEIDOSCOPE
  The band will also embark on a six week world tour that will see them joined once again by Pain of Salvation’s Daniel Gildenlöw as a 5th touring member.
  March 13th – Tilburg, Holland – 013
  March 14th – Tilburg, Holland – 013

 2. Nieuwe Transatlantic in aantocht! 🙂
  Progressive-rock super-group Transatlantic, featuring Mike Portnoy, Neal Morse, Roine Stolt and Pete Trewavas will release their brand new fourth studio album ‘Kaleidoscope’ on the 27th January 2014 on InsideOut Music. The tracklisting for the forthcoming record is as follows and the beautiful artwork (see above) for the release have been revealed:
  1. INTO THE BLUE
  2. SHINE
  3. BLACK AS THE SKY
  4. BEYOND THE SUN
  5. KALEIDOSCOPE
  The band will also embark on a six week world tour that will see them joined once again by Pain of Salvation’s Daniel Gildenlöw as a 5th touring member.
  March 13th – Tilburg, Holland – 013
  March 14th – Tilburg, Holland – 013
  Goed nieuws. FF kijken wanneer de voorverkoop begint. Ik zou het overigens niet erg vinden dat Daniel Gildenlow als officieel 5e bandlid toe zou treden.
  Meer dan touring member zie ik ‘m niet worden. Ze hebben al twee gitaristen in de gelederen, hè? Maar ik ben het met je eens, hij zou er prima tussen passen.
  Daniel speelt meer instrumenten. Is een veel betere zanger dan Roine Stolt. En hij is een voortreffelijk songwriter. Ondanks dat dit een Supergroup kan hij van toegevoegde waarde zijn.
  O, maar je hoeft mij niet te overtuigen hoor. Grote Gildenlöwfan hier. Ik denk alleen dat de heren van TA hem niet als vijfde bandlid gaan vragen.

 3. Nieuwe Transatlantic in aantocht! 🙂
  Progressive-rock super-group Transatlantic, featuring Mike Portnoy, Neal Morse, Roine Stolt and Pete Trewavas will release their brand new fourth studio album ‘Kaleidoscope’ on the 27th January 2014 on InsideOut Music. The tracklisting for the forthcoming record is as follows and the beautiful artwork (see above) for the release have been revealed:
  1. INTO THE BLUE
  2. SHINE
  3. BLACK AS THE SKY
  4. BEYOND THE SUN
  5. KALEIDOSCOPE
  The band will also embark on a six week world tour that will see them joined once again by Pain of Salvation’s Daniel Gildenlöw as a 5th touring member.
  March 13th – Tilburg, Holland – 013
  March 14th – Tilburg, Holland – 013
  Goed nieuws. FF kijken wanneer de voorverkoop begint. Ik zou het overigens niet erg vinden dat Daniel Gildenlow als officieel 5e bandlid toe zou treden.
  Meer dan touring member zie ik ‘m niet worden. Ze hebben al twee gitaristen in de gelederen, hè? Maar ik ben het met je eens, hij zou er prima tussen passen.
  Daniel speelt meer instrumenten. Is een veel betere zanger dan Roine Stolt. En hij is een voortreffelijk songwriter. Ondanks dat dit een Supergroup kan hij van toegevoegde waarde zijn.
  O, maar je hoeft mij niet te overtuigen hoor. Grote Gildenlöwfan hier. Ik denk alleen dat de heren van TA hem niet als vijfde bandlid gaan vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven