Houses – Clean Life

houses_-_clean_life.jpgMijn god, wat mis ik Kink FM. Ja, ik weet het, er zijn een heleboel goede online muziekzenders en ik heb inmiddels ook Spotify op mijn werk geïnstalleerd, voor de broodnodige Arbeidsvitaminen. En nee, 3FM is geen alternatief. Het mooie van Kink FM was dat het een verantwoorde mix van oud en nieuw bood en dat je uit de keuze de liefde voor muziek nog kon horen. Plus dat ze niet schroomden om het nodige betere Nederlandse werk te draaien. Zoals Houses uit Amsterdam. Mijn eerste confrontatie met Houses was op Noorderslag, begin dit jaar, en dat beviel uitstekend. “Jong en veelbelovend” noemde ik ze toen. Maar zoals dat vaker gaat met goede festivalacts verloor ik ze even uit het oog, om vervolgens via Kink FM, dat regelmatig het uitmate prettig huppelende hitje “Stay with me” draaide, weer op Houses worden gewezen. En nu ligt er debuutplaat Clean Life. Die lost de belofte in. Alternatieve indiepop, gedragen door de wonderschone vocalen van Ella van der Woude. En een lekker puntig gitaartje op zijn tijd, die dat je bij de les houdt als het popgehalte iets te hoog dreigt te worden. Denk aan een Death Cab for Cutie of aan een Wir Sind Helden. Maar dan gewoon uit Amsterdam. Op Kink’s opvolger Pinguin Radio hoorde ik ze niet zo vaak, maar goed, met deze plaat ben ik al zeer tevreden en wordt het gemis al een stukje dragelijker…


mij=PIAS

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven