Alfonzetti – Here Comes The Night

Alfonzetti - Here Comes The Night‘Hè, Eric Martin van Mr. Big? Nee, dat kan niet. What If… staat wel op m’n iPod, maar dit klinkt als ouder werk van Mr. Big.’ Verbaasd zie ik in het schermpje dat “I’ll Wait For You” van Alfonzetti is, en niet van Mr. Big. Met Eric Martin als gastvocalist dan? Ook niet. Vrijwel het hele album Here Comes The Night is volgespeeld door de Zweed Matti Alfonzetti (zang, gitaar, bas) en en Mind’s Eye’s Zweedse Chileen Daniel Flores (drums, keyboards). Alfonzetti zat onder andere in Jagged Edge en Road To Ruin en is daarmee geen volstrekt onbekende, maar deze overeenkomst met Eric Martin was me nooit eerder opgevallen. Het geluid van Mr. Big is vaak ook niet ver weg, dus de associatie ligt hier ook meer voor de hand. Okee, Alfonzetti doet bas en gitaar en het échte hogeschoolwerk van Sheehan en Gilbert ontbreekt derhalve, maar de songs zijn gewoon prima poprocksongs, over het algemeen up-tempo en de gitaren zijn behalve meer dan adequaat ook lekker stevig ingemixt, zodat het niet te braafjes wordt. Het enige dat op dit album aan te merken is, is dat de drums iets meer diepte hadden mogen hebben. Zo nu en dan heb je het idee dat Lars Ulrich aan de knoppen gezeten heeft. Dat minpuntje belet me niet het album met veel plezier te beluisteren. De songs en het uitstekende zangwerk van Alfonzetti maken Here Comes The Night een aangename verrassing.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven