Jos Hol – Verlange

jos_hol-verlange.jpgVan de hoop die ik uitsprak dat Jos Hol n.a.v. zijn debuut Onderhuids eerdaags in heel Nederland te horen zou zijn, is weinig terecht gekomen. Integendeel, opvolger Verlange heeft hij zelfs in eigen beheer moeten uitbrengen. Schande, al geeft hij zelf aan dat dit komt door de ingestorte cd-verkoop. Hol heeft gelukkig stermuzikanten Mike Roelofs op toetsen en BJ Baartmans op gitaar (en als producer) in zijn begeleidingsband gehandhaafd. Hij zou ook gek zijn om dat niet te doen. Zij zorgen er namelijk voor dat de liedjes van Hol, met zijn wat aparte stem, wederom fonkelen als de sterren aan de hemel. Thema´s als de dood, het afscheid, de dementie en het verlangen zijn bij hem in goede handen. Hol zingt wederom in het Limburgs, het Venloos om precies te zijn. De vertaling staat overigens in het bijgevoegde boekje, al kan ik het zo redelijk goed volgen. De afsluitende bonustrack “De Wending” is overigens in het Nederlands, maar deze kwam op deze cd eerder in het Limburgs voorbij. Ik lees in het bijgevoegde promopraatje dat er wordt gewerkt aan een theatertoer. Kijk, dat was precies wat ik in gedachten had, want Hol durf ik qua kwaliteit wel naast mannen als Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Stef Bos te zetten. De betere popmuziek in het Nederlands, of moet ik Limburgs zeggen? Hol verdient meer.


mij=Eigen Beheer

5 reacties

 1. Hallo Ewie.
  Het wordt tijd dat jij mijn manager gaat worden. In Limburg heb ik tot nu toe iets meer dan 10 CD’s verkocht en kom ik niet aan spelen toe…..
  Ik heb altijd gezegd dat ik liever een prachtige recensie krijg dan dat ik 1000 CD’s verkoop, maar dit ligt wel heel ver uit elkaar.
  Ik ga trouwens niet treuren. Ik ben een enorm gelukkig mens en alles wat meer wordt in de muziek is hopelijk meegenomen. Maar denk eraan Jos: Let op waar je voor bidt, misschien krijg je het……..

 2. Nou Jos, bedankt voor het aanbod. Ik zal het in overweging nemen. 🙂 Maar Venlo en omgeving moet zich schamen voor deze aantallen. Dat de rest van het land daar niet aan bijdraagt, is te begrijpen. Maar dat hoeft vanaf heden dus geen argument meer te zijn. Los hiervan, blijf vooral een gelukkig mens.

 3. Hallo Ewie.
  Het wordt tijd dat jij mijn manager gaat worden. In Limburg heb ik tot nu toe iets meer dan 10 CD’s verkocht en kom ik niet aan spelen toe…..
  Ik heb altijd gezegd dat ik liever een prachtige recensie krijg dan dat ik 1000 CD’s verkoop, maar dit ligt wel heel ver uit elkaar.
  Ik ga trouwens niet treuren. Ik ben een enorm gelukkig mens en alles wat meer wordt in de muziek is hopelijk meegenomen. Maar denk eraan Jos: Let op waar je voor bidt, misschien krijg je het……..
  Nou Jos, bedankt voor het aanbod. Ik zal het in overweging nemen. 🙂 Maar Venlo en omgeving moet zich schamen voor deze aantallen. Dat de rest van het land daar niet aan bijdraagt, is te begrijpen. Maar dat hoeft vanaf heden dus geen argument meer te zijn. Los hiervan, blijf vooral een gelukkig mens.
  Check: Dans http://www.youtube.com/watch?v=znUsy7xx72M&feature=share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven