Le Butcherettes – Sin Sin Sin

le_butcherettes-sin_sin_sin.jpgEen van de muzikale live-afknappers van 2011 was wat mij betreft The Kills op Lowlands. Ik had hoge verwachtingen, maar droop na een paar nummers af. Ongeïnspireerd spelen is dodelijk. Tja, ik had dan die zondag maar achter Blink, onze man ter plekke, aan moeten lopen om Le Butcherettes te bekijken. Ik citeer: ´loeihard, confronterend, rauw.´ Le Butcherettes heeft muzikaal wel wat van The Kills. Ze komen uit Mexico en weten wat garagerocken is. De belangrijkste troef is frontvrouw Teri Gender Bender. Ze schrijft de liedjes, bespeelt de gitaar en doet dingen met keyboards die niet al te veel voor de hand liggen. Er is ook nog drummer Normandi Heuxdaflo, maar een andere naam valt écht op. Dat is basgitarist Omar Rodriguez Lopez. Hem kennen we van The Mars Volta. Op Sin Sin Sin tekent hij ook nog eens voor de productie. Daar is op zich weinig mis mee, al had het geluid misschien net wat smeriger gekund, zoals dat op een liedje als “Bang!” wel gebeurt. Daarnaast hoor je dat Bender nog aan het zoeken is naar het definitieve geluid. Neem de vreemde eend in de bijt “Mr. Tolstoi”, wat mogelijk wel een nieuw genre garagefolk in wording is, maar die stroning laat ik aan me voorbij gaan. Het is me te geforceerd. Le Butcherettes maakt met Sin Sin Sin echter een goede en interessante muzikale start.


mij=Rodriguez Lopez / Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top