Lotte Kestner – Stolen

Lotte Kestner - StolenLotte Kestners Stolen is een typisch geval van een (nog) niet gerecenseerd album uit 2011 dat eigenlijk meer aandacht had verdiend. Ze dook onder andere op in de jaarlijstjes van Blink, Vonx en Klaas (die haar zelfs op nummer een zette). Hij had net zo goed ook in mijn lijstje kunnen staan, ware het niet dat ik de een-punt-aftrek regel hanteer voor een coveralbum. Achteraf gezien, had ik wel wat minder streng mogen zijn. Anna-Lynne Williams – de zangers die achter het pseudoniem Lotte Kestner schuil gaat – verstaat namelijk de kunst van het zich volledig eigen maken van het zorgvuldig uitgekozen bronmateriaal. Of het nu gaat om Damien Jurado, The National, Eels, The Cure, New Order, Interpol of zelfs Kent (in het Zweeds!), dankzij haar betoverende set stembanden en sobere instrumentatie (akoestische gitaar en spaarzaam wat toetsen) weet ze de nummers moeiteloos naar zich toe te trekken. Maar vooral die stem dus. Al vanaf mijn eerste kennismaking met Anna-Lynne in Trespassers William ben ik volledig verslingerd aan die prachtige stem van haar. Ik zou bijna in het cliché vervallen dat daarmee zelfs boodschappenlijstjes of telefoongidsen als wonderschone poëzie zouden klinken. Gelukkig doet ze dat niet. In plaats daarvan staan er op bandcamp echter nog een tweetal EP’s met extra covers, waaronder haar adembenemend mooie interpretaties van Beyoncé’s “Halo” en Elvis Costello’s “I Want You”.


mij=Import/Saint Loup

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven