Noel Gallagher´s High Flying Birds – Noel Gallagher´s High Flying Birds

noel_gallagher´s high_flying_birds-noel_gallagher´s_high_flying_birds.jpgNoel Gallagher krijgt het (net als zijn broer) telkens voor elkaar nieuws te genereren. Dat dit weinig meer met muziek te maken heeft, dat is ronduit jammer. Zou er een stukje over zijn geschreven over zijn nieuwe album zonder het noemen van de naam van die broer? Ik denk het niet. De eerste twee albums van de band waarmee hij groot werd zijn vette aanraders. Hierna werd het alleen maar minder. Tijden veranderen echter, en na het wat mij betreft mislukte project Beady Eye van broederlief, was het de vraag hoe Noel het eraf zou brengen. De eerste single “The Death Of You And Me” die mij ten gehore kwam, vond ik ronduit geweldig. Dit nummer horen en mijn eventuele slechte humeur sloeg spontaan over naar goed. Goed ook, dat hij blazers is in gaan zetten. Tenslotte is het een nieuwe band en dan ook maar een nieuw(er) geluid. Nu dit album een tijdje ligt rond te slingeren, durf ik wel te zeggen dat de songwriter gewonnen heeft van zijn broer de zanger. Noel Gallagher´s High Flying Birds is een ronduit aanstekelijke plaat met liedjes die ik al snel mee loop te brullen, inderdaad zoals de betere nummers van zijn oude band. Muzikanten zijn te vervangen, maar een gedreven songschrijver is goud waard.


mij=Sour Mash

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven