Howler – America Give Up

howler-america_give_up.jpg2011 is niet het jaar geworden van The Strokes: prachtig debuut en daarna was het gebeurd. 2011 is wel het jaar geworden van The Vaccines. Er waren geregeld stemproblemen en daardoor gecancelde concerten, maar hun debuut was uiteindelijk in menig jaarlijstje te vinden. Laten we hopen dat ze na dit debuut fijne catchy rock ´n´ roll-platen blijven maken. Een band die in het voorprogramma van deze Britten mocht spelen is het Amerikaanse Howler. Na een ep in 2011 is er nu het debuutalbum America Give Up. Het bevat – herhaalmodus – catchy rock ´n´ roll in de stijl van – jawel – The Strokes, The Vaccines en – om het maar een beetje in de buurt van 2012 te houden – de surf van Wavves. Eigenlijk niet veel nieuws onder de zon, maar als het goed gebeurt dan mogen ze van mij. America Give Up is een boeiende afwisselende plaat die net dat rauwe randje heeft dat het debuutalbum van The Vaccines mist. Het is de vraag wat er dit jaar nog aan rock ´n´ roll opduikt, maar dit lijkt me een kandidaat voor de jaarlijstjes van 2012. NME riep de band in ieder geval uit tot grote belofte. Laat ik het daar dan eens een keer mee eens zijn.


mij=Rough Trade / Konkurrent

10 reacties

 1. heeel fijn plaatje!
  Paar singles zijn echt leuk. De rest is typisch Strokes, Jet etc., maar als dit nou de Grote Nieuwe Belofte voor 2012 moet zijn is het wel slecht gesteld met de Britse muziek…
  Het kan niet altijd dance zijn Stonehead. 🙂 Howler speelt overigens 10 februari in Paradiso….
  Deze plaat doet me veeleer denken aan een slap aftreksel van The Spinto Band.
  Beetje overschat, vind ik. Een gelijkaardige maar veel betere groep als The Spinto Band wordt in veel recensies jammerlijk over het hoofd gezien.
  Woeps. Fout in mijn vorige reactie: dit zijn geen Britten maar Amerikanen. 🙂
  Woeps. Ik had je een tik over je vingers moeten geven wegens slecht lezen. 🙂
  En nu ook op Lowlands 2012.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven