Laura Gibson – La Grande

Laura Gibson - La Grande La Grande is een klein stadje in het noordoosten van Oregon. Singer-songwriter Laura Gibson vernoemde haar derde cd naar dit plaatsje wat in Amerikaanse ogen klein en onbeduidend is, maar toch een bepaalde sfeer heeft wat mensen aantrekt. La Grande klinkt als een soundtrack van een roadtrip over stoffige, Amerikaanse wegen. Dat zal deels komen doordat Laura Gibson hulp heeft gehad van Joey Burns van Calexico, leden van The Decemberists en The Dodos. Maar in de eerste plaats roept Gibsons lome stem de sfeer van verlaten Amerikaanse landschappen op. Op voorgangers Beast Of Seasons en If You Come To Greet Me was voornamelijk akoestische folk te horen, op La Grande is het geluid veel voller en gevarieerder. Dat is te danken aan de gastmuzikanten die verschillende muzikale invloeden hebben ingebracht, zoals jazz en americana, wat bijvoorbeeld een spannende song oplevert als “The Rushing Dark” die klinkt als een country traditional. Minpunt is dat door al deze invloeden er weinig samenhang te vinden is en dat na het eerste nummer “La Grande” het beste nummer meteen geweest is. Op de rest van de cd zijn goede en en afwisselende songs te horen maar ze zijn net niet meeslepend genoeg om de albumtitel eer aan te doen.


mij=Cityslang / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven