Laura Veirs – Tumble Bee

Laura-Veirs_Tumble-Bee.jpgDe ondertitel luidt Sings folk songs for children. Kinderliedjes in plaats van nummers voor volwassenen. De tracklist doet dan ook het ergste vermoeden: “Little Lap Dog Lullaby”, “King Kong Kitchie Kitchie Ki-Me-O”, “Jump Down Spin Around”. Aan alles merk je dat Tumble Bee een tussendoortje is, een eenvoudig album, snel opgenomen, al dan niet bedoeld om te vieren dat Laura Veirs moeder is geworden. Maar dat is te simpel gesteld. Een calypso van Harry Belafonte (“Jamaica Farewell”), “Why Oh Why” van Woody Guthrie en zelfs twee instrumentals, Laura Veirs weet er haar eigen draai aan te geven. Uiteraard gaat ze een beetje door de knieën, maar we hebben wel degelijk met een volwassen plaat te maken. Jim James (van My Morning Jacket-faam) heeft ze wederom (net als op July Flame) weten te strikken en ook Basia Bulat doet mee. Toch is er iets dat opvalt en dat maakt dat Tumble Bee niet als een gewone kinderliedjesplaat klinkt: het voelt allemaal erg serieus. Alsof een nazaat van Harry Smith de kelders van het Smithsonian heeft doorgeploegd om een vooral degelijke studie van Amerikaanse kinderliedjes te maken. En het is Laura Veirs net niet gelukt om er voldoende jeugdig elan en leven in te blazen.


mij=Raven Marching Band / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven