Kaat van Vlaanderen – Snowdog

Kaat-van-Vlaanderen_Snowdog.jpgHaar naam is een pseudoniem, ze heet eigenlijk Kaat Waterschoot en ook haar oorspronkelijke vak is niet dat van muzikant. Beeldend kunstenaar – schilderen – is haar eigenlijke professie. Maar Snowdog klinkt alsof Kaat van Vlaanderen al jaren haar geld verdient op de podia van deze wereld. Haar debuutalbum telt dertien nummers die allemaal laten horen waar ze vandaan komt en wie haar helden zijn: klassieke singer/songwriters en zangers uit het theater. Ze noemt er een fiks aantal: van Janis Ian tot Mary Gauthier (al mist ze de doorleefdheid), en van Bob Dylan, Johnny Cash en Neil Young tot Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal. Daarnaast had ik verwacht dat ze in haar bio een of twee jazz-zangeressen zou noemen als invloed. Haar frasering lijkt zo uit de vocale jazz te zijn overgenomen en ook veel arrangementen hoor je niet dagelijks op een poppodium. Haar grootste kwaliteit is dat ze een eigen stemgeluid heeft. Haar liedjes zijn degelijk, niet allemaal even geweldig, maar haar stem maakt veel goed. Net als de muzikanten die haar geholpen hebben op Snowdog: onder andere BJ Baartmans, Alex Akela en producer Gabriël Peeters. Als ik haar was zou ik die kwasten maar even laten liggen en me een tijdje op muziek gaan concentreren.


mij=Coast To Coast

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven