Politicians & Corporations – Bringing The Internets Down

black.jpgHier had een mooi stukje kunnen staan over een cd die we prachtig vinden of iets minder prachtig of juist tenenkrommend slecht. Maar als we nu niets doen, staat er binnenkort helemaal niets meer op deze site. Grote bedrijven in entertainmentland zijn namelijk bezig van de vrijplaats voor meningen die het internet is iets te maken waar alleen de partijen met de grote portemonnee nog iets te zoeken hebben. De regels zoals die worden voorgesteld in de SOPA– en PIPA-wetsvoorstellen in Amerika en het ACTA-verdrag in Europa zullen funest zijn voor het hele internet. Binnen de kortste keren kan je hele website offline zijn als er een klacht wordt ingediend, zonder tussenkomst van een rechter. Om je daartegen te verzetten zul je moeten opboksen tegen advocatenteams van bedrijven die doen alsof de wereld niet is veranderd met de invoering van internet. Bedrijven die films in Europa een half jaar later uitbrengen dan in Amerika, of bedrijven die bepalen dat je bestanden wel legaal kunt aanschaffen in de VS, maar niet in Europa. Niet alleen websites als File Under gaan daar last van krijgen – terwijl wij nergens iets illegaals aanbieden -, maar ook artiesten die zonder platenmaatschappij hun materiaal aan de man proberen te brengen en kleinere maatschappijen die veel moeite doen voor muziek die de grote jongens terzijde schuiven als niet de moeite waard. Juist de bands die je hier op File Under tegenkomt, zullen moeilijker en moeilijker te vinden zijn. Laat horen dat dat niet namens jou mag gebeuren!

6 reacties

  1. Bart

    Waar kan je dat laten horen vraag ik me af? Dit soort voorstellen worden altijd weer bedacht door dezelfde rijke idioten. Maar helaas blijkt ook altijd weer dat je dit soort voorstellen er met genoeg geld wel weer doorheen kan drukken… Dus heeft protest zin? Zo ja, waar?

  2. +1
    +934
    Waar kan je dat laten horen vraag ik me af? Dit soort voorstellen worden altijd weer bedacht door dezelfde rijke idioten. Maar helaas blijkt ook altijd weer dat je dit soort voorstellen er met genoeg geld wel weer doorheen kan drukken… Dus heeft protest zin? Zo ja, waar?
    Bart: je kunt petities ondertekenen, lobbyorganisaties als Bits Of Freedom ondersteunen en in de tijd van e-mail en Twitter is het een stuk makkelijker geworden om politici en partijen te laten weten wat je ervan vindt. Dat het zin heeft is inmiddels gebleken: verschillende Amerikaanse politici zijn op hun steun voor de voorstellen teruggekomen. Of dat genoeg is zal nog moeten blijken, maar niets doen helpt zeker niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven