Mdungu – Gambian Space Program

mdungu-gambian_space_program.jpgAfrika komt naar u toe deze zomer, dat zou je althans denken als je oppervlakkig naar Gambian Space Program van Mdungu luistert. De percussie en de stem van Ebou Gaye Mada wijzen namelijk sterk in die richting. En met de eerder genoemde titel kom je snel in Gambia uit. Als je echter beter luistert, dan hoor je ook klanken die ik in ieder geval elders zou plaatsen. Er is reggae (al weet ik dat de oorsprong hiervan in Afrika ligt) en er is die blazerssectie. Deze klinkt vooral in de wat rustiger momenten als zo´n wel-leuke-jazzband in een kelder waar je toevallig verzeild raakt, maar tijdens de opzwepende momenten laten ze je even vol bewondering staan genieten van het samenspel. Mdungu ontstond tijdens een workshop van Benjamin Herman. De negen leden komen dan ook uit Nederland (dat krijg je dan), Luxemburg, Spanje en (gelukkig, daar is ie dan) Gambia. Bandleider is saxofonist Thijs van Milligen en Gambian Space Program is hun tweede album. Het album klinkt af en toe vet wijds, maar op andere momenten juist intiem compact. Een plaat die je huis een graadje warmer maakt, maar vooral een die je vast na het zien van een concert wilt kopen. Ze toeren namelijk nog even.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven