Saranne – Feathers & Fools

Saranne - Feathers & FoolsZou er iets in het leidingwater van Nijmegen zitten wat muzikaliteit aanwakkert? Uit de Gelderse stad is door de jaren heen veel muzikaal talent gekomen zoals recentelijk bands als De Staat en Go Back To The Zoo en singer-songwriters als Lea en Roy Santiago. Vruchtbare grond dus waaruit wederom een talent is opgekomen. Saranne Schümers schreef alle elf nummers voor Feathers & Fools zelf en nam haar tweede cd, ze debuteerde in 2008 met This Is Me, in eigen beheer op. Ze is daarbij geholpen door de muzikale duizendpoot BJ Baartmans die de cd produceerde en allerlei instrumenten bespeelt, Alex Akela op accordeon en viool en de achtergrondvocalen van Hanneke Vonk. Saranne speelt zelf akoestische gitaar en tezamen zetten ze een warm folk/blues geluid neer. De liedjes zijn intiem, de teksten verhalend en Saranne zingt ze met een mooie, warme stem die me in de verte aan Walkabouts’ Carla Torgerson doet denken. Verrassend is het laatste nummer “Ga Dan!”, het enige Nederlandse nummer op de cd. Ook in haar eigen taal weet Saranne te overtuigen. Nijmegen heeft wederom een muzikaal talent afgeleverd. Saranne maakt met Feathers & Fools een mooie americanaplaat waarop ze laat horen dat ze een getalenteerd zangeres en songschrijfster is die volgens mij nog veel meer kan dan ze hier laat horen.


mij=Eigen Beheer

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven