Two Cent Sam – Songs From The Sandbox

two_cent_sam-songs_from_the_sandbox.jpgNu de eerste namen voor Pinkpop weer genoemd worden, zou het zomaar kunnen dat Two Cent Sam daar staat. Er is echter een probleem: geen hond kent ze. Niet in Nederland, maar volgens mij zijn ze ook in hun thuisland Amerika niet erg bekend. Met een goed management en label zouden ze echter zo de nieuwe Killers of Kings Of Leon kunnen zijn. De liedjes op het debuut Songs From The Sandbox liggen lekker in het gehoor, zijn ondergedompeld in de southern rock en ze bewijzen met bijvoorbeeld “Killers Now” dat ze in staat zijn om irritante liedjes te maken die niet meer uit je hoofd willen gaan. Two Cent Sam en ik hebben een twijfelachtige band met elkaar in opener “War Cry”, dat komt doordat er riffs geleend lijken te zijn van Neil Youngs “On Broadway”. Songs met titels als “My Generation” (nee, niet van The Who) en “Cutting Down Christmas Trees” lijken rebellie uit te stralen, maar muzikaal is het allemaal keurig binnen de lijntjes. Er mag kennelijk niet geëxcelleerd worden, dat terwijl de muziek zich er zo voor leent. Jammer. Ik ben echter wel benieuwd of we ooit meer van dit vijftal gaan horen.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven