Stiv Cantarelli – Innerstate

Stiv-Cantarelli_Innerstate.jpgIt takes one to know one: blijkbaar heeft Willy Vlautin, voorman van Richmond Fontaine, in de Italiaan Stiv Cantarelli iemand gevonden die even stijlvolle en droefgeestige liedjes speelt als hijzelf. Als een ware mecenas heeft hij hem niet alleen meegenomen op tournee en een stevige helpende hand geboden bij het opnemen van zijn album Innerstate, maar de plaat ook nog eens uitgebracht op zijn eigen label, El Cortez Records. To top it all off: het absolute hoogtepunt op Innerstate blijkt “A Farewell Letter” te zijn. Een duet met, jawel, Willy Vlautin. Andere muzikanten die meedoen op Cantarelli’s album komen ook bekend voor: drummer Sean Oldham en bassist Dave Harding zijn andere leden van Richmond Fontaine. Overigens heeft de plaat ook een Nederlands tintje, want de opnames vonden deels plaats in de Verenigde Staten, deels in Italië en deels in Nederland. De songs zijn niet alleen verwant aan het werk van Richmond Fontaine, maar evenzeer schatplichtig aan andere groten uit het genre: Steve Earle, Ryan Adams en godfather Townes Van Zandt, en zijn voor het grootste deel akoestisch. Lef kan Stiv Cantarelli overigens niet ontzegd worden: Innerstate opent met een instrumentaal nummer dat meteen het titelnummer is. Ook opvallend: zonder de bio had ik in Cantarelli’s stem geen Italiaan vermoed.


Mij=El Cortez Records / Bertus

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven