Xiu Xiu – Always

xiu_xiu-always.jpgAls puber opgegroeid in de jaren tachtig zou ik eigenlijk de elektronica uit die tijd moeten omarmen. Soms is dit ook wel zo, maar een echte electroboy ben ik nooit geweest. Jamie Stewart, de man achter Xiu Xiu (San Jose, Californië) is in 1978 geboren en heeft ongetwijfeld een oudere broer gehad die hem besmet heeft met het jaren-tachtig-virus. Dit duo dat verder uit Angela Seo bestaat, heeft namelijk electro als basis. Het fijne aan de muziek van Xiu Xiu is dat het alle kanten opgaat, zoals bijvoorbeeld David Bowie op Outside deed. De zangpartijen gaan van ik-doe-mijn-best-om-mooi-te zingen tot ik-ben-niet-meer-te-stoppen-theatraal. De muziek gaat van dansbaar en intiem tot experimenteel. In de 38 minuten die Always klokt worden er tien songs ten gehore gebracht. Liedjes die nergens voorspelbaar worden en geregeld van de rechte lijn afwijken. Kijk, dit is nou elektronische muziek zoals ik die graag lust. Xiu Xiu ging tot op heden totaal langs me heen, maar ze is alleen qua albums al aan nummer tien toe. Het lijkt me zeer waarschijnlijk dat ze na het maart-optreden als afsluiter op FabrIQ 2012 mij als fan mogen inschrijven.


mij=Bella Union

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven