Jester At Work – Magellano

Jester-at-Work_Magellano.gifDe release van het debuutalbum van Jester At Work, Lo-Fi Back To Tape, is blijkbaar relatief succesvol geweest. In Italië kwam dat album in 2008 al uit, de rest van de wereld kon er vanaf 2011 kennis mee maken, toen de plaat her en der in de importbakken opdook. En dus lijkt het alsof de tweede plaat van Antonio Vitale aka Jester At Work- in de ware geest van lo-fi – razendsnel na de vorige uitkomt, maar helemaal correct is dat dus niet. Nog steeds klinkt de bariton van Vitale diep en donkerbruin en de begeleiding bestaat nog steeds uit sober en meestal akoestisch gitaarwerk, minimale drums en hier en daar iets dat op andersoortige percussie lijkt. Ook houdt hij nog steeds hetzelfde mid-tempo aan als op zijn debuut. De enige echte verandering is de manier van opnemen. Klonk Lo-Fi Back To Tape zoals de titel: rechtstreeks op tape, ergens in een oefenruimte opgenomen, Magellano is wel degelijk in een studio opgenomen. Maar, meldt de bio trots, geheel analoog. Voor wat het waard is. Want waar het om gaat zijn de liedjes van Antonio Vitale en die klinken nog steeds fijn. Hoogtepunt: opener “The Branch”. Alsof de Bill Callahan uit het midden van de jaren negentig nooit is weggeweest. En dat is een groot compliment.


Mij=Twelve Records / Import

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven