The Mad Hatters meet The Fallen Angels

Mad-Hatters_Meet-the-Fallen-Angels.jpgTwee bands, The Mad Hatters en The Fallen Angels, zijn hier verzameld, naast tracks van The Loved Ones en The Time Stoppers. De verbindende factor is Barry Seidel, een manager die de beide eerste acts onder contract had staan. The Mad Hatters waren een soort Rolling Stones-coverband met een talentvolle liedjesschrijver in hun midden, gitarist Tom Curley. Hij schreef onder meer “I Need Love” en “Go Find A Love”, twee verdienstelijke rhythm & blues-tracks. Hun optredens stonden in het teken van The Stones (inclusief hun kleding en kapsels), maar ook hun eigen liedjes vonden een plek, net als een stevig rockende versie van Dylan’s “Blowin’ in the Wind”. Regionaal had deze band behoorlijk succes en hun eigen liedjes werden zelfs opgenomen door anderen (de ook aanwezige Loved Ones en Time Stoppers). The Fallen Angels begon als een soortgelijke rhythm & blues-band, maar ontwikkelde zich in een andere richting. Hun haren waren langer, hun kleding vreemder en hun podiumgedrag excentrieker. ‘This made the band a Mothers of Invention type of thing’, volgens Barry Seidel, maar muzikaal zaten ze in ander vaarwater, eerst folkier en later meer garagerock. Bovendien ging Zappa’s band een stuk verder. De successen van beide bands duurde maar een paar jaar: in 1968 was het voor beide acts al weer voorbij, al viel ook The Fallen Angels in de val die comeback heet.


mij=Ascot / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven