Justin Townes Earle – Nothing's Gonna Change the Way You Feel About Me Now

Justin Townes Earle - Nothing's Gonna Change the Way You Feel About Me Now  Misschien had ik het niet moeten doen. Voordat ik begon met luisteren naar Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now zette ik eerst de vorige cd van Justin Townes Earle, Harlem River Blues, nog eens op. Ik vind dat een hele goede plaat. Earle laat daar op horen dat hij het schrijven van goede liedjes van geen vreemde heeft en zingt met dezelfde lekkere, lome stem als zijn pa. Het kwam de alt.countrysongs op Harlem River Blues ten goede. Op Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now lijkt het zich een beetje tegen hem te keren. Op zijn vijfde cd vermengt Earle country met soul. Prima songs schrijven doet hij nog steeds en het klinkt lekker met de toegevoegde blazers maar in de eerste zes nummers kabbelt het allemaal een beetje voort en zorgt zijn lome stem er ditmaal voor dat het een beetje saai wordt en dat mijn aandacht verslapt. Pas bij nummer 7, “Won't Be The Last Time”, hoor ik echt een goed liedje. Daarna volgen “Memphis In The Rain”, de beste countrysoulsong van het album, en “Unfortunately, Anna”, een bloedstollend mooie ballad. “Movin' On” sluit het album waardig af. Op deze laatste vier nummers van de plaat zingt Earle net iets krachtiger en met meer emotie, wat de sleur van het eerste deel van de cd doet vergeten. Had hij dat op het hele album gedaan, dan was het een topplaat geweest, nu is Nothing's Gonna Change The Way You Feel About Me Now slechts ten dele heel erg geslaagd.


mij=Bloodshot

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven