The Secret Love Parade – Mary Looking Ready

the_secret_love_parade-mary_looking_ready.jpgGelukkig dat The Secret Love Parade op hun website een lijst heeft staan met shows in het verleden. Ik kon me niet meer bedenken waar ik ze ook alweer had gezien, dat bleek in het voorprogramma te zijn van Friska Viljor in Ekko. 2009, pffff waar blijft de tijd. Maar oké, ik moet iets gaan zeggen over hun tweede album Mary Looking Ready. Door het wat saaie optreden had ik hun debuut voorbij laten gaan, maar om een recensie-exemplaar van de opvolger kan ik niet heen. En dat is maar goed ook, want het album is de moeite waard. Het lijkt simpel: gitaarpartijen, keyboardpartijen en dan mooi samen zingen, maar ze hebben het ultieme geluid gevonden. De stemmen van het duo Janna Coomans en Aino Vehmasto zijn het geheime wapen, als ze solo, maar vooral als ze samen zingen: alsof engeltjes je in je dromen van boven toezingen. De elektronica wordt smaakvol ingezet en dat is een pluspunt als ik dat als elektronicacriticaster zeg. Ze zijn op hun best in liedjes als “Our Lucky Girl” en “Second Thoughts”. Mary Looking Ready is qua geluid klein gehouden en dat doet het album goed. Ik zet ze bij deze in het Nederlandse rijtje van Persil, The Cuties en Moss. Het album is een genot voor je oor en eigenlijk interesseert het me geen moer meer hoe het live klinkt. Ewie looking happy.


mij=Snowstar Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven