VA – Revolution! Teen time in Corpus Christi (1965-1970)

VA_Revolution.jpgIn 1966 was er één band de absolute nummer 1 in Corpus Christi, Texas. The Bad Seeds heetten ze en hun grote helden waren The 13th Floor Elevators. Ze scoorden een hit met “All NIght Long”, dat eigenlijk een bewerking was van “Tried to Hide” (inderdaad, van The 13th Floor Elevators). Nog hetzelfde jaar gaven ze de pijp aan maarten. Deze Bad Seeds en zeven andere bands uit havenstad Corpus Christi zijn verzameld op een fijne cd van reissue-label Cicadelic Records. Om onduidelijke redenen zijn de nummers in groepjes verzameld: zo vinden we The Bad Seeds twee keer terug (met beide keren drie songs) en The Liberty Bell zelfs drie keer. Van The Zakary Thaks zijn twee nummers opgenomen, beide niet eerder uitgebracht in deze versie en voor deze verzamelaar niet bij elkaar gezet. Maar zelfs een kniesoor heeft geen tijd om daarover te klagen, want het boekje staat propvol met memorabilia: singletjes, foto’s, concertaankondigingen en een leesbaar (al zijn de lettertjes wel heel erg klein) verslag van de popscene in Texas eind jaren zestig. Waaruit blijkt dat folk-rock (vertegenwoordigd door ene Michael, die als begeleidingsband The Zakary Thaks had), psychedelica (The Liberty Bell) en Beatles (The Four More) er het meest toe deden.


Mij=Cicadelic Records / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven