Bert Hadders en de Nozems – De Coöperoazie

bert_hadders_en_de_nozems-cooperoazie.jpgEen kiftiaans aandoend hoesje met een prachtige hoesafbeelding. Dat belooft wat. De persoon op de cover (gemaakt door Margriet de Vries) blijkt de betovergrootvader van Bert Hadders te zijn. Hadders is de gemeentezanger – ja, deze functie bestaat écht – van Borger-Odoorn (Drenthe). Op zijn tweede album De Coöperoazie wordt hij bijgestaan door de Nozems en leden van de cajunband Cochon Blue. Hadders zingt in het plaatselijk dialect en doet daardoor aan Daniël Lohues denken. Muzikaal trouwens ook (gezien de invloeden uit het zuiden van Amerika). Tekstueel is er veel te genieten, zoals in “Poolse Bruid”. ´Meneer Pastoor komt elke moand moal vroagen of ik wel mien rosenkraansie bid, mor k wait nait hou of dat k t mout vertellen dat k hier tussen Griffermeerden zit´. De Coöperoazie is een indrukwekkend album, dat alleen wat aan de korte kant is met een lengte van net iets meer dan dertig minuten. De tien liedjes zijn echter afwisselend en van een hoog niveau, zodat de cd gewoon nogmaals gedraaid kan worden. ´Probleem´ opgelost. Bert Hadders is een naam die ik ga onthouden. Als ik hem live wil zien dan moet ik echter naar het Noorden: ´K zal mien TomTom eins pakken´ Zal het opvallen dat ik geen Drent ben?


mij=Marista / Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven