Old Jerusalem – Old Jerusalem

Old Jerusalem - Old JerusalemOld Jerusalem, dat moet een gospel-cd zijn. Dat dacht ik toen ik deze schijf onder ogen kreeg. Mis. Old Jerusalem is de naam van een muzikaal project geleid en voornamelijk gedragen door de Portugese Francisco Silva en genoemd naar de song Old Jerusalem van Bonnie Prince Billy. In 2001 werd de eerste demo-cd uitgebracht en in de loop der jaren volgden nog vier albums. Het gelijknamige Old Jerusalem is de vijfde nakomeling van Silva. In interviews heeft Francisco Silva verklaard fan te zijn van Simon & Garfunkel. Misschien een beetje een te grote fan, want de muziek van Old Jerusalem lijkt erg op de idolen van Silva. Maar waar Paul Simon en Art Garfunkel grossieren in prachtige, melodieuze liedjes slaagt Silva daar in de verste verten niet in. Het boeit vrijwel nergens, de elf liedjes kabbelen in een monotone stroom aan me voorbij. Hier en daar heeft het ook nog wel wat weg van Kings of Convenience maar de aangename rust die van hun liedjes uitgaat mis ik hier ook al. Heel even is er een lichtpuntje bij het een na laatste nummer, “Candy Says”. Maar goed, dat is dan ook een cover van The Velvet Underground. Old Jerusalem is typisch een geval van het ene oor in, het andere oor uit.


mij=PAD / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven