Fourteen Twentysix – In Halflight Our Soul Glows

Fourteen Twentysix - In Halflight Our Soul GlowsMet In Halflight Our Soul Glows is Chris van der Linden met zijn Fourteen Twentysix-project toe aan zijn derde release. Helaas hebben de vorige twee releases niet gezorgd voor de röring die ze wat mij betreft wel verdiend hadden. Gelukkig heeft dat geen invloed gehad op Van der Lindens ambities en laat hij op deze nieuwe cd een verdere groei horen. Gebleven is het grotendeels lome, uitgesponnen geluid dat gedragen wordt door dikke lagen vaak dromerig klinkende synthesizers, toegevoegd is (nog) meer detail en variatie. Dit zorgt voor een album vol beklemmende songs die nou niet bepaald gemakkelijk te verteren zijn. Maar dat boeit mij eerlijk gezegd weinig. Fourteen Twentysix zal ook nooit bedoeld zijn als Music for the Masses (hoi Go Back To The Zoo!). Een van de mooiste songs van In Halflight is “Every Line” waarin de band bij vlagen klinkt alsof Kevin Moore’s onderschatte Chroma Key, de degens kruist met de helaas net zo onbekende Ierse singer/songwriter Perry Blake. De stem van Van der Linden wordt in deze track aangevuld met die van Antimatters Mick Moss en dat geeft deze track net nog wat meer cachet. Het zorgt echter ook voor een kanttekening. Ik merk dat de ietwat snerpende stem van Van der Linden eigenlijk wel wat wolliger zou mogen zijn. Het is niet dat zijn stem pijn doet aan de oren, zeker als hij er niet veel van hoeft te vragen, voldoet ‘ie prima. Als hij wat meer op zijn tenen moet lopen, dan strijkt het wat tegen de haren in omdat ik het gevoel heb dat er nog meer in zit. Dat ‘nog meer’ dat klinkt wellicht negatief, maar dat bedoel ik juist positief, want met In Halflight Our Soul Glows heeft Fourteen Twentysix een prachtige bij vlagen zelfs hallucinerende trip afgeleverd.


mij=Ableton

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven