RM Hubbert – Thirteen Lost & Found

rm_hubbert-thirteen_los_and_found.jpg´Hello. I am a guitarist from Glasgow in Scotland.´ Dat is het eerst dat je leest als je op de website van RM Hubbert gaat kijken. Dat hij een gitarist is, dat is na de eerste tonen van dit album wel duidelijk. Dat hij uit Schotland komt, was waarschijnlijk als je het gesproken/gezongen woord hoort op het tweede liedje “Car Song”. Dit is Aidan Moffat (ex-Arab Strap). Als je door de indrukwekkende gastenlijst op dit album bladert dan kom je namen tegen als Emma Pollock, Paul Savage, Luke Sutherland, Alasdair Robert en Alex Kapranov. Schotser kan het niet met bandverledens (en hedens) als The Delgados, Mogwai en Franz Ferdinand. Kapranov, van de laatstgenoemde band, verzorgde de productie. Thirteen Lost & Found staat echter ver af van zijn band. Hubbert is van het introverte getokkel met een licht folky lo-fi inslag. Het is van die muziek die niet doen denken aan de industriestad Glasgow, maar aan de prachtige vergezichten die je buiten de Schotse steden kunt hebben, al dan niet met een regenbui op je hoofd. Zijn gasten hebben op dit album een bescheiden muzikale plek door hun inbreng, of het nu met een accordeon, piano of viool is. Alleen de guzheng (Chinese harp) valt samen met de stem van Hanna Tuulikki meer op. “Sunbeam Melts The Hour” is dan ook de vreemdste track van deze plaat. RM Hubbert levert een prachtig album af, dat je echter wel even de tijd moet geven om te bezinken.


mij=Chemikal Underground / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven