WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-15ad1f-20cb4-df1e.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

VA – Tjerk Lammers presenteert Dijkdoorbraak. Rock van eigen bodem 1958 – heden (Boek + 4CD) – File Under: New Music

VA – Tjerk Lammers presenteert Dijkdoorbraak. Rock van eigen bodem 1958 – heden (Boek + 4CD)

Dijkdoorbraak.jpgDe formule van de laatste twee boeken die Leo Blokhuis samenstelde heeft een vervolg gekregen. Teksten met feitjes en interviewfragmenten en heel veel afbeeldingen van hoesjes en oude foto’s, allemaal afgedrukt op glanspapier,vergezeld van vier cd’s, verzameld in een wat onhandig boek. Tjerk Lammers, in het recente verleden hoofdredacteur van Aloha en Revolver, mocht van uitgeverij Ambo Anthos de geschiedenis van de Nederlandse rock boekstaven en uit de archieven van Universal Music de muzikale illustraties bijeen zoeken. Dat leverde een soort uitgeklede Top 2000 op met veertig Nederlandse klassiekers die allen grofweg onder de noemer rock zijn te plaatsen. Dus geen pop (geen Marco Borsato, bijvoorbeeld), geen punk (nu ja, Ivy Green dan), geen kleinkunst (behalve Acda en De Munnik) en geen metal (Within Temptation en Vandenberg vertegenwoordigen de ‘harde’ genres). U ziet, het is niet makkelijk om de genres een beetje netjes af te bakenen en dus krijg je het plezierige gevoel dat het voor een groot deel Tjerk Lammers’ smaak is die bepalend was. Samen met de keuzemogelijkheden die Universal bood. We krijgen een Duitstalige versie van Peter Koelewijns “Kom van dat dak af” (“Ich Hab’ne Macke”) en een ietwat overbodige vierde cd met bijvoorbeeld het lullige nummer dat Adje Vandenberg voor het kampioenschap van FC Twente maakte. Kortom: drie cd’s met een aardig, maar vooral braaf overzicht en een cd die laat horen dat er na de dijkdoorbraak nogal eens suffe, ondiepe plasjes water achterbleven.


mij=Ambo Anthos / Universal Music

4 reacties

  1. Tommy Kolkman

    Ik hoorde Tjerk Lammers nog op de radio over dit boek, wat een zure man is dat. Hij slaat zowat heel de jaren ’80 over, kraakt alles dat niet in zijn “classic rock” straatje past… Voor mij geen motivatie dit te lezen, krijg er volgens mij geen nieuwe inzichten van…

  2. Ik hoorde Tjerk Lammers nog op de radio over dit boek, wat een zure man is dat. Hij slaat zowat heel de jaren ’80 over, kraakt alles dat niet in zijn “classic rock” straatje past… Voor mij geen motivatie dit te lezen, krijg er volgens mij geen nieuwe inzichten van…
    Wacht effe, hoe kun je de jaren tachtig overslaan als het over classic rock gaat…? *baffled*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven