Bombay Show Pig – Vulture / Provider

Bombay-Show-Pig_Vulture-Provider.jpgTot voor kort was Bombay Show Pig een driemanschap, maar vlak voor dit album bleek de kern uit nog maar twee leden te bestaan: drummer /zangeres Linda van Leeuwen en gitarist / zanger Mathias Janmaat die overigens ruimschoots hulp van anderen kregen. Linda van Leeuwen zal nooit The Voice of Holland winnen, maar ze pakt elk wannabe-zangeresje in met haar vermogen om de ene keer te klinken als PJ Harvey (dan weer fluisterend, dan weer krijsend) en het volgende moment mooie koortjes te produceren wanneer Mathias Janmaat de leadzang doet. Kudo’s daarvoor gaan ook naar producer Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) die de garagerock van het duo bewerkt heeft met inventieve samples en ook de vocalen stijlvolle effecten heeft meegegeven. Dat zou niet werken als het liedjesmateriaal niet zou kloppen. Hulp bij het maken van de nummers kwam weer van Tjeerd Bomhoff, net zoals anderen weer muzikale ondersteuning verleenden. De twee onweerstaanbare openingsnummers “Sancho Panza” en “Shackles And Chains” stellen het vervolg wel een beetje in de schaduw, maar gelukkig krijgen we een eindsalvo met het groots opgezette “Sharp Like” en het scheurende “Ill Intention”. Afsluiter “Making Friends” is moeilijk grijpbaar, maar zorgt er wel voor dat de cd snel op repeat gaat.


Mij=Kytopia Records / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven