Evol – Evol / Big Boy Pete – Cold Turkey

Mocht je nog een album (of tape) van een band hebben liggen, die gegarandeerd in zeer kleine oplage is uitgebracht en je wilt deze verkopen op E-Bay? Dan kan het zo maar zijn dat Gear Fab deze koopt om deze vervolgens als geluidsdrager uit te brengen.
evol-evol.jpgZo ging het althans met Evol, een band die groot was in West-Virginia, maar onbeduidend in de rest van de wereld. Ze begonnen zoals veel bands in de sixties met covers en daarin waren ze volgens het verhaaltje bij de cd meesters. Maar ja, met covers kom je er niet. En dus werd er eigen materiaal uitgebracht. Nou ja eigen materiaal, hiervoor werd Jeff Hanichen als lid toegevoegd. Hij speelde niet onverdienstelijk 12 String gitaar mee op het enige album Evol dat in 1970 opgenomen werd. Evol bevat twaalf korte, lieve liedjes in de stijl die je ergens tussen The Byrds en The Mama´s and Papa´s moet plaatsen. Hanichen stapte in 1971 weer op (live deed hij helemaal nooit mee) en de band ging nog door tot 1977, zonder verder succes. Evol ontketende destijds terecht geen revolutie, maar is voor de sixties-seventies-fanaat een aanrader.
big_boy_pete-cold_turkey.jpgMocht je de single “Cold Turkey” van Big Boy Pete op E-Bay zien, dan kun je die blind kopen als de koper niet weet wat hij verkoopt. Deze schijnt veel geld waard te zijn, alsmede meer singles van zijn hand trouwens. Het album Cold Turkey had er in 1968 ook moeten zijn, maar die kwam nooit uit. De opnames di werden gemaakt op een Bang & Olofsen Beocord 2000 tape-recorder kwamen echter zoveel jaar later wel bij Gear Fab terecht, die bracht deze alsnog op een geluidsdrager uit. Hier is te horen dat hij in een leven voor Big Boy Pete al in de muziekhistorie opdook als gitarist Pete ´Buzz´ Miller bij The Jaywalkers, een band die in het voorprogramma speelde van The Stones en The Beatles. Op grond van het resultaat dat nu hier ligt, durf ik te stellen dat het schandalig is dat deze release van de Brit (uit Norwich) ondanks dat de stroming beat en psychedelica in 1968 zijn opgang maakte, is gemist. Cold Turkey is een heerlijke plaat. En niet alléén voor de fanatici.


mij=Gear Fab / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven