Hunx – Hairdresser Blues

Hunx_Hairdresser-Blues.jpgDacht ik bij zijn vorige plaat nog dat het een marketinggeintje was om Seth 'Hunx' Bogart neer te zetten als de clichématige homoseksuele kapper, nu weet ik wel beter. Hunx is werkelijk kapper in Oakland, Californië. En hij houdt van roze. Maar dat wisten we al na het zien van het hoesje van Too Young To Be In Love. Tegelijkertijd liet hij op die plaat horen dat hij met zijn mengeling van rammelende garagerock en vrolijke melodieën fijne poppy punkliedjes kon schrijven. Bovendien bleek hij begiftigd te zijn met een meer dan uitstekend ontwikkelde popfeel en een ferme tik van de Phil Spector-molen had gehad. Zijn nieuwe plaat, Hairdresser Blues, klinkt een stuk anders. En daar is reden voor. Zijn eerste soloplaat draait om verlies. Verlies in de liefde (“Always Forever”, “When You’re Gone”), maar ook de dood. “Say Goodbye Before You Leave (for Jay)” is opgedragen aan de twee jaar geleden overleden garagerocker Jay Reatard. Muzikaal is het allemaal net iets meer ingetogen (weg zijn de vrolijke dameskoortjes) en daardoor ook minder verrassend. Zijn onverbloemde teksten over ontmoetingen met hetzelfde geslacht zijn gebleven, net als de over the top verwijzingen naar zijn seksuele voorkeur. Maar de uitbundige lach is verdwenen.


Mij=Hardly Art

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven