We Are Augustines – Rise Ye Sunken Ships

We Are Augustines - Rise Ye Sunken ShipsDeze plaat is in Amerika al een tijdje uit. Europa is pas nu aan de beurt omdat de band even nog wat zaakjes te regelen had. Zo is Rise Ye Sunken Ships eigenlijk de startup geweest van de band Pela. Welnu, Pela viel door onenigheid met de platenlabel uit elkaar. Frontman Billy McCarthy en gitarist Eric Sanderson besloten verder te gaan onder de naam We Are Augustines en rondden de ingezette plaatopname van Pela af. Het is een goudeerlijke folky rockparel geworden. Een singer-songwriterplaat vol doordrenkte melancholie, heel veel vragen, boosheid en absoluut onbegrip. Muzikaal ligt de band in het verlengde van The Antlers en op sommige momenten zelfs van een gedragen Elbow. Wonderschoon is het in elk geval wel. Ik vraag me alleen af, als ik per song zanger Billy McCarthy hoor lijden, hoe hij het in godsnaam voor elkaar gaat krijgen om iedere avond weer straks deze songs voor te schotelen aan een publiek dat geen weet heeft van zijn eigen diepgewortelde familietragedies. Rise Ye Sunken Ships is wel de grootste brok oprechte emotie die ik sinds tijden gehoord heb. Deze band verdient een massaal jankend Paradiso als rouwverwerking.


Mij=Dying Giraffe / Oxcart / Turnout / EMI

4 reacties

  1. Jasper

    De broer van zanger Billy McCarthy (en oud bandlid van Pela) schijnt ook nog eens zelfmoord te hebben gepleegd. Vandaar de ellende…
    ^^^
    Klopt alleen de broer van Billy heeft nooit in Pela gezeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven