Gather Roses – As The Sun Will Guide Me Home

Gather Roses - As The Sun Will Guide Me HomeRoos Galjaard is een singer-songwriter uit Gouda die het vak op straat als straatmuzikant geleerd heeft. Vanuit Gouda, via Zuid-Afrika, is ze inmiddels neergestreken in Groningen waar ze haar band Gather Roses heeft opgericht. As The Sun Will Guide Me Home is de derde cd van de band. De eerste cd, Beautiful World, stamt uit 1998 en de tweede, Together, uit 2001. Tien jaar later is daar pas de derde cd. De cd is al in december 2011 uitgebracht maar gezien de zomerse sfeer die hij uitstraalt is nu eigenlijk het perfecte moment om er een recensie aan te wijden. Gather Roses betekent 'pluk de dag' en dat is de sfeer die de liedjes uitademen. Muzikaal is het een mix van folk, jazz en pop. Tekstueel gaan ze over het leven van alledag met thema's als moederschap, vriendschap en liefde, maar ook wat grotere thema's als oorlog en ziekte komen aan bod. De liedjes hebben allemaal gemeen dat ze een positieve ondertoon hebben. Helaas hebben ze ook allemaal gemeen dat ze in mijn oren klinken alsof ze nog niet helemaal af zijn. Galjaard neemt de tijd om haar liedjes te schrijven en op te nemen, de jaartallen van de twaalf liedjes op de cd liggen ver achter ons, “Do Care” is zelfs al in 1992 geschreven. Het zou de cd ten goede zijn gekomen als er ook meer tijd in de arrangementen en de opname gestoken zou zijn. Een wat vollere productie had vast goed gedaan, nu klinken de twaalf liedjes van As The Sun Will Guide Me Home alsof ze rechtstreeks vanuit het oefenhok op cd zijn gezet.


mij=Marista / Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven