The Risque – For The Kids

The Risque - For The KidsEindhoven heeft weer een ouderwets garagerockbandje. Dit keer is dat The Risque, dat het exacte midden is tussen The Hives en De Staat. Zelf geeft de band referenties op naar The Wipers en Hot Snakes. Nou moet je van heel goede huize komen wil je bij mij op gelijke voet komen met mijnheer Greg Sage. Maar, ik begrijp de identiteit wel. De rol voor de scherpe gitaarpartijen en de punky houding van deze band hebben een aardig ‘Over The Edge’-gehalte. Het snelle gehak, de simpele maar doeltreffende riffs maken van The Risque een variant op The Buzzcocks. Het is al heel wat dat een jong bandje anno nu geen pretenties heeft, maar juist met een no-nonsense houding een rechttoe-rechtaan punkplaatje maakt. Zijn er dan nog minpunten? Jawel, de zang en samenzang mogen wel wat rauwer. Ze zijn te verzorgd en steken raar af tegen het snotty gitaargeluid. Aan de andere kant, we hebben er ruim dertig jaar over gedaan om anti-vocalen van een Pete Shelley en een Johnny Rotten te kunnen waarderen. Gaan we nu opeens dan moeilijk doen over vocalen die wel verzorgd zijn en zuiver? Ik dacht van niet. Ik ben benieuwd hoe lang het zal duren eer The Risque met zijn drie minuten-songs tot de A-rotatie van 3FM gaat behoren. The Risque lijkt me in de wieg gelegd voor de Eric Cortons van deze wereld.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven