All The Young – Welcome Home

All_The_Young_-_Welcome_Home.jpgVeel cd’tjes die wij opgestuurd krijgen worden vergezeld van persinformatie, bio’s etc. Ik vind dat wel prettig. Het is een makkelijke ingang voor nader onderzoek over de band en je leest welke pretenties de band heeft met de plaat. Echter, de meeste bio’s lees ik pas als ik wat wil schrijven, want je wilt wel een klein beetje onbevooroordeeld blijven. Toen ik Welcome Home, de debuutplaat van All The Young in de cd-speler mikte was mijn eerste reactie: Uit Zweden! Of Denemarken. Want als ze ergens kunnen doen alsof ze britpoppers zijn, dan is het wel in die landen. Tot op het absurde af. Maar nee, All The Young komt uit het zeer Britse Stoke on Trent. Vooral bekend van Lemmy Kilmister en Robbie Williams. En dan mag je dus britpop maken en kun je ook britpop maken. Want het is britpop wat de klok slaat. Een beetje in de trant van de Artic Monkeys en de Kaiser Chiefs. De subtiliteiten zijn in Stoke on Trent gebleven en het is een en al grote gebaren. Je ziet en hoort ze bij wijze van spreken al de festivalweide van Glastonbury plat spelen. Een deel van de nummers is er ook sterk genoeg voor, maar All The Young kent maar één versnelling, de hoogste. En dat gaat zich gedurende de plaat wreken, want dan slaat de verveling toe. Al word ik van het slot- en titelnummer wel weer enthousiast. Al met al is deze plaat – had ik al gezegd dat het britpop was?, niet vervelend. Hij kan je in ieder geval helpen als je drie kwartier een goede boost nodig hebt. Hebben ze in ieder geval wat opgestoken van plaatsgenoot Lemmy…


mij = Warner Bros / Ada / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven